torsdag 12. mai 2016


I går satt vi lenge ute og spiste reker. Varmt og godt, og et nydelig kveldslys.  Nå kommer den årstiden da vi har lange flotte solnedganger over Trondheimsfjorden.
Det ble noen runder i hagen med kameraet for å ta noen bilder i lav sol. Mitt favorittfotolys:)

Denne over her har jeg lappen på, men ikke funnet den igjen.Denne perleblomster er litt spesiell. Her har den så vidt begynt å blomstre. Ikke funnet igjen lappen på den heller, men tror lappene har havnet i garasjen.                                  Småhjerte. Dette er en av de store sortene. I å er det utolig mange ruteliljer. Men de hvite er ikke like lette å få til å spre seg. Denne kom med dobbelt blomst i fjor, og jammen kommer den ikke med det i år også. 


                                                 Skjermtulipan.


                          Blomsten til en flott bunndekker, Vintergrønn.                                                Kuleprimula.                                   Kaukasusprimula.                                                   Bregne.            Skjoldbronseblad, Astilboides tabularis. Disse er fine til å støpe betongblad av.                Dekorative stilkene også. Lite tulipaner i år, men de forsvinner ofte etter en kort tid i hagen. Men denne har holdt ut lenge.                Morelltreet har begynt å blomstre. Og humlene er fort på plass i blomstene:)I dag er været kjølig og grått, og det har regnet litt. Jeg har vært og besøkt datteren min med blomster fra hagen og hjemmelaget tyttebærgelé i sykkelveska.
Og på turen dit, kom disse dramatiske skyene på himmelen!


              Disse skyene tyder på alvorlig turbulens, i følge skyboka jeg har.                     Utrolig flotte!                      Det ble mange bilder.Varmt i går, og kjølig igjen i dag. Det var meldt litt snø og haggelbyger, men tror det var litt lenger opp enn her.

                                                                 Ha en fin torsdag:-)
12 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Flotte billeder i lavt modlys:)

  Også her holder sommeren pause nu - men mon ikke vi får varme og sol igen snart?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:) Takk!
   Her har vår nasjonaldag 17.mai vært en kald fornøyelse. Men fint likevel. Mai er nå engang variabel.

   Fin kveld til deg.-)

   Slett
 2. Hei! Så flotte bilder fra maihagen din! Ruteliljen lyser som en lykt, og skjermtulipanene er helt nydelige! Flotte skyer også! Her kom det litt skyer inn i ettermiddag, og det er kjøligere også ,dessverre :) Ha en fin maikveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk:) Ja, rutelilje og skjermtulipan er favoritter i hagen min. Veldig fine! Og lette planter å ha med å gjøre.
   Ja, skyene var litt spesielle, selv om de var finere i virkeligheten enn på bildene. Skyer facinerer meg veldig.
   Fin maikveld igjen:-)

   Slett
 3. For et fantastisk lys du har fanget i bildene dine. Det fremhever blomstenes skjønnhet. En nytelse! Du har fine dager ved Trondheimsfjorden nå.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det har jeg. Er veldig glad i disse lange solnedgangene over Trondheimsfjorden.

   :-)

   Slett
 4. Flotte bilder av vår-blomster !
  Idag har temperaturen sunket her også, men det er fint hagevær:-) Så vi får fortsette med luking idag.
  Ha en fin helg.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, i dag på 17-mai, var det rundt +6 her i hagen. Litt kaldt til oss, men vi satser på varmere vær vel? Men, jeg har luket i dag og,)
   Fin kveld til dere:-)

   Slett
 5. Lekre bilder :-)) Og spesielt godt liker jeg Mumrikk! har du sett årets sommerkopp?! Lekker :-)) Ønsker deg en flott pinsehelg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jepp, Mumrikk er jo hovedpersonen i hagen,) Nei, den har jeg ikke sett. Men den må jo kjøpes, selvsagt?
   Fin kveld til deg:-)

   Slett
 6. Mange flotte bilder! Det er artig når det skjer så mye i hagen nå. Elsker mai måned:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk-) Ja, selv om det bare har vært rundt +6, så skjer det litt iallefall. Men jeg har det ikke så travelt. Blomstene kommer når de er klare de. ja, mai er en fin måned!
   Nå er jeg bare så gira til å komme på hytta igjen. Men veien har ikke åpnet enda, og skiføret er dårlig. Håper på en tur snart, for å sjekke ut hekkingen på fulgene.

   :-)

   Slett