mandag 30. mai 2016I dag syklet jeg ut til Ringve i strålende vær:) Etter en vindfull hyttetur i helgen, så kom endelig finværet til oss også.  I år er det ikke museår, sånn som det har vært de to siste årene, derfor ingen uglehekking ved hytta denne sommeren. Vi satser på de kommer igjen en annen gang. Nå kunne jeg telle rundt 25 andunger i dammen på Ringve. Søte og nesten tamme, de er jo vant til mennesker. I hagen har jeg fått klippen plenen for første gang i år. Gresset har kommet seg fint, og den nye klipperen fungerte supert. Godt å slippe lendingen gjennom hele hagen. Mange nye blomster har kommet ut, får ta noen bilder i kveldingen, for nå er det for mye sol. Epletreet har takket for seg denne vinteren. Det var ikke mere enn noen år gammelt, men vi skal kjøpe et nytt, for epler må en ha:) Moserosen og en annen rose har også dødd i vinter, samt den vakre vårsøten, Gentiana verna.Primula minima alba, Dvergprimulaen blomstret to ganger i fjor. En gang på våren og en gang på høsten. Så i år kommer den ikke med blomster i det hele tatt. Ble vel for mye for den i fjor..                Ingen blomsterbilder i dette innlegget altså, men de er veldig søte disse andungene også da.                                                                           Ønsker alle en fin ukestart:-)


12 kommentarer:

 1. Noe så vidundelig vakkert som de andungene. Her nede ved sjøen hadde stokkanda hele fjorten unger som jeg fikk foreviget her om dagen. Men jeg hadde bare det lille lommekameraet, så det ble ikke mange bildene. Flott når våren våkner til liv. Her har rosene våre fått hard medfart i vinter og magnoliaen strever med å springe ut enda! Nå kommer blomstene sammen med bladene. Den kalde våren gjorde visst sitt til at enkelte ting oppfører seg litt annerledes. Kos deg videre i den gryende sommer. Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant:) Du får ta med deg det andre kameraet neste gang du er ved sjøen og ta nye bilder av ungene. 14 unger er ikke dårlig.
   Denne vinteren/våren har vært tøff for mange planter. Vi får satse på en varm og fin sommer.
   Fin dag til deg også!

   Slett
 2. Så vakre fuglebilder! Andungene er så fine i de flotte lyset :)
  Koselig med tamme fugler.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha:) De er veldig fine, og en kan komme nesten innpå de også.
   Fortsatt fin uke til deg:-)

   Slett
 3. Nyydelige bilder av andunger! Hyggelig å høre at finværet har kommet din vei! Ha en flott uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! Vi har kost oss nå noen dager, men nå er det "normalen" igjen, om en kan si det sånn.
   Fortsatt fin uke igjen!

   Slett
 4. Så søte bilder, flotte motiv. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Fin onsdag til deg:-)

   Slett
 5. Blir helt varm i hjerte av andungene. Nydelige bilder. Det er så flott å se speilblank vann. Det må være helt utrolig deilig å slippe å dra med seg en ledning, som man kan risikere å ødelegge.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. De er jo veldig sjarmerende da disse søte små andungene.
   Og ja, det var utrolig fint å klippe gresset uten denne hærsens ledningen på slep. Vi har aldri klippet den over, men nå slipper vi å tenke på det videre iallefall. Og så kjøpte vi en med en motor som ikke bråker så mye.
   Ha det fint:-)

   Slett
 6. Hei Kathrine

  Søde andeunger -vi kalder dem ællinger- Og som altid flotte billeder:)

  Ha en dejlig sommerdag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!

   Ja, de er veldig søte. Den grimme ælling, av H.C.Andersen er vi godt kjent med i Norge. Et fint eventyr.
   Takk takk!
   Ha en fin sommerdag igjen:-)

   Slett