mandag 28. mars 2016

Hagen er straks ryddet


                 Strand i Malvik, Forbordfjellet i bakgrunnen.


Det ble ikke hyttepåske på oss i år.  Datteren havnet på sykehuset, og hytteturen ble avlyst. Så nå vet vi litt mere om å få virus på balansenerven. Ikke å anbefale,) Men hun er på bedringens vei. Blir nok endel opptrening ukene fremover.


                                                             
 Istedet ble det turer i nærområdet, og sønnen fikk tatt teoriprøven, samt kjørt mye bil. Oppkjøringen blir litt senere.                 Skarv i Malvik. Litt av Fosenalpene i bakgrunnen.

Det har vært ganske ymse vær til oss disse påskedagene. Alt fra styrtregn og gråvær, til strålende sol og verandavær. Vi fikk faktisk grillet ute en kveld også, men måtte spise inne.  Linsesky, Altocumulus lenticularis. Skyer mellom 1-5 km oppe fra jorden, som skapes av sterk vind.I går ble det derimot 20 varmegrader på verandaen, så da ble det kake der etter middagen. Ellers har det ligget på rundt +13, men det har vært mye vind.
Hagen har tørket opp. Og i de to siste dagene har jeg fått ryddet nesten alle bedene :-) Spirene popper opp, så det er en fryd å se! Og Svarttrosten raser rundt på jakt etter lettvint mat i nyryddet bed.

Men rådyrene har holdt seg unna, etter at jeg tettet igjen hullet i gjerdet, og i hekken mot naboen. Vi krysser fingrene.

Bilder fra hagen kommer etterhvert, selv om det bare er snøklokkene og krokusene som blomstrer så langt. Koselig det også:)

Nå skal det bli fint å sette i gang med litt hagearbeid igjen. Litt travelt først i april, men etterpå skal et nytt bed ryddes, noen stauder flyttes, og ellers skal hagen nytes. Gleder meg:-)

                                                                       Fin uke til alle:-)

6 kommentarer:

 1. Høres ut som om det er varmere vær hos deg enn her ned på Vestlandet =O Jeg klør i fingrene etter å starte opp hagearbeidet for fullt, men foreløpig har det begrenset seg til litt luking og årets første sneglegift utlegging. De små brune er alt i full vigør :( Men ellers så er det mye å glede seg over ute. Trosten som synger for eksempel ;-)) Fin uke til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har faktisk hatt det ganske varmt her ja. Nå midt på dagen er det 12, og selv om det blåser, så varmer sola godt. Blir nok varmere utover dagen.
   Godt med kløen ja, bare det ikke tar så lang tid før en kan sette i gang. Og disse sneglene er nok noe herk, håper jeg aldri får dem i hagen :(
   Jepp! Fuglene synger så fint.
   Fin uke til deg også:-)

   Slett
 2. Huff da, det hørtes ikke bra ut! Har hørt om flere som har hatt det. Så flott skybilde! Sån har jeg aldri sett her.
  Her ligger snø fortsatt i halve hagen :(

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det var ganske ille en stund. Men det går nok over, selv om det kan ta lang tid.
   Linseskyer er flotte skyer ja! Nå var det bare én denne gangen, men det pleier å være mange av dem når det blåser skikkelig.
   Håper snøen blir borte i hagen din snart.
   Fin uke til deg også:-)

   Slett
 3. Så fine bilder, dere har det fint rundt dere. God bedring til datter, å være svimmel er ikke kjekt, håper det går fort over. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! det er vedliog fint langs fjorden utover Malvik. Er endel på tur der, og en kan finne mye drivved også, til små gjerder i hagen.
   Nei, det å være "sjøsyk" er ikke gøy. Men det går seg nok til med tid og stunder.

   :-)

   Slett