torsdag 4. februar 2016


 Nå har jeg måkt snø hele uka. Men i dag delte vi på måkingen, da det har blitt mildt og snøen var utrolig tung.                  Det meldes fortsatt snøbyger utover.                       Det er svart over Trondheimsfjorden, og båtene er nedsnødd.                       Men innimellom glimter det til av blå himmel og sol:) Med all denne snøen som har kommet, får vi håpe den ikke skal bort igjen sånn plutselig. For snø blir jo som kjent til vann når mildvær og regn tar over.                    Under vinterdynen hviler hagen.                          Og dette er det vi venter på:-) Ønsker alle en fin torsdag!

                                                          _______________________________


Fikk lyst til å legge til et bilde fra 2013 da vi feiret felles konfirmasjon til vår sønn og søskenbarnet på et fjellhotell i hjembygda mi.
Vi bodde da til en av mine søstre, og der hadde de fått gjennomgå nok en gang av en vilter bekk(!). Kjeller fylt opp av gjørme og vann, samt ødelagte jorder og veier. En sen vår og stor snøsmelting er ikke særlig bra. Vann er ikke til å spøke med.                      Men noen har det gøy oppe i all elendigheten også. Dere vet; vann og barn:)


               Nå har de lagt ned gårdsdriften, og har frittgående høns med kjempegode egg istedet :-)

12 kommentarer:

 1. Fantastiske vinterbilder! Det er sant som du sier at snøen er å foretrekke fremfor vann! Vi har fått litt snø nå, og det var herlig etter en hel uke med uvær :) Ha en fin torsdag du også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Ja, regn på vinteren er slitsomt, så da heller snø. Men nå skal det regne i helgen, så jeg håper det ikke blir noe flom og ras.
   God helg!

   Slett
 2. Ja, plutselig ble det vinter igjen her også. Fine bilder.:)
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Vinteren får liksom ikke bestemt seg noen ganger. Takk for det!
   :-)

   Slett
 3. Flotte vinterbilder, både her og under :-)) Her har vi fått store mengder med våt snø i dag og til helgen skal det bli mildvær igjen ;-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Mildvær i vente her også. Hadde så smått planer om å lage snølykter i hagen, men de kommer til å regne bort fort likevel, så jeg lar det være.

   :-)

   Slett
 4. Hei Kathrine

  Ja, vejret rettede ind og er blevet mere "som det plejer" Så i har fået den flotte sne og vi hernede har haft nattefrost:)
  Lækre billeder - dejligt når sneen er så hvid;)

  ha en dejlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det ble mye snø til oss denne uka, men nå venter regnet. Da klapper det nok sammen endel og isen kommer.
   Frost til deg? Håper rosene greier seg.
   Takk for det! Ja, hvit snø er fint.
   Fin helg til deg med:-)

   Slett
 5. Stemningsfulle vinterbilder, og på det første kan jeg nesten kjenne snøstormen ule...
  Ja, dette med bekker som går over sine bredder på et øyeblikk er noe av det verste med snøsmeltinga om våren. Store kontraster i det bildet.
  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, på det første bildet måtte sønnen bruke paraply for å holde det værste været unna kameraet når jeg knipset. Litt av en tur vi hadde nede ved fjorden.
   Bekkene er lumske, og mange stikkrenner er gamle, eller underdimensjonert. Da går det ofte ikke så bra.
   Fin helg du også:-)

   Slett
 6. Så flotte bilder! Vi har nok hatt mye samme været her på sunnmøre som dere der nord! Her kom 80 cm snø på ei uke, men den var lett å måke, i motsetning til det som kom forrige uke! Fint at en kan dele på måkejobben :) Helgen har derimot vært fin med lite nedbør! Skulle gjerne sett sola da!
  Uansett, våren nærmer seg for hver dag som går!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Ja, det har vi nok hatt. Og tung snø er veldig god trening,) Her er det fortsatt hvitt, men på veiene såpeglatt. Var ute og lette etter vårtegn i hagen i går, men det eneste var kjøttmeisen som sang så fint:) Men det går fremover.
   :-)

   Slett