lørdag 30. januar 2016
 Stormen Tor var grei mot oss, det ble ikke så ille som meldt:)  Men på Kråkenes fyr ble det satt vindrekord i går.    48.9 meter i sekundet. Det er kraftig det. Sterkeste vind målt på fastlandet i Norge.            Vi var på Kråkeses fyr for noen år siden. Men denne dagen var det nesten vindstille. Så dro vi til Stadtlandet for å oppleve det stedet det blåser mest i Norge, men nok en vindstille dag.        En skjønner godt hvorfor naust og hus er plassert som de er her ute. I le for vinden.               De var nok flinkere til å plassere husene sine før, enn de er nå.                     Vind fikk vi ikke opplevd denne gangen, men det er utrolig flott her ute.     Kannesteinen utenfor Måløy har hatt mye vind og bølger på seg. En gang kommer den til å knekke, men det tar nok mange år.

                                                                          God lørdag:-) Her er det såpeglatt i dag.

8 kommentarer:

 1. Så flotte bilder! Godt å høre at tor var snill med dere:) Slapp billig unna vi også! Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, det gikk bra her og. Godt det gikk godt til deg også. Vind er kraftige greier.
   Fin søndag til deg:-))

   Slett
 2. Jeg elsker sånne vakre steder ut mot havet! Vi har vært ved Stadtlandet, på Selja og i alle de vakre vikene i området! Magisk! Jeg ser av bildene dine at vi må tilbake og få med oss alt det andre! Godt dere sto an av! Fortsatt fin helg :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Der har du nok vært ja. Et steike flott sted! Selja fikk vi ikke med oss på denne turen, men vi fant et fyr som hadde kafe, galleri og geiter i hagen. Veldig kult!
   Og magisk landskap ja.
   Vi sto han av, for han ble ikke så sterk som vi frykta. Sov uten ørepluggene,)
   ;.))

   Slett
 3. Så flotte bilder! Ja, Stadten kjenner jeg godt til, for vi har gått over med fritidsbåt flere ganger, og ikke alltid like hyggelig! Gleder meg til skipstunnelen kommer :)
  Ønsker deg en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk: Tenker det kan være litt heftig ja. Har hørt om tunnelen. Vet ikke når den kommer(?), men tror nok den er velkommen:)
   Vi ville oppleve Norges mest forblåste plass, med mest vind. Men vi bommet denne gangen.
   Fin søndagskveld til deg:-))

   Slett
 4. Hei Kathrine

  Sikken en flot sten "Kannesteinen"
  Du har nok ret i at man før i tiden havde bedre styr på hvor man byggede:)

  Imponerende landskab som man får lyst til at besøge!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den Kannesteinen er et flott syn. Imponerende. Og ja, dessverre bygger en nå mest for utsikt og nærhet til vannet. Det er ikke så lurt. En skulle lære mere av de gamle, og lære seg å bygge etter vær og vind.

   Litt reklame for Norskekysten. Anbefales:-)

   Fin søndag til deg

   Slett