tirsdag 2. juni 2015

Plantearvens stauder. Bidra du også:-)

                                      Opplysning og informasjon finner du her: Plantearven 
                                                                  og her: Genressurser

                                                                                 :-)
6 kommentarer:

 1. Hei! Jeg ser at noen av staudene har jeg. Det er litt rart at ikke kvann står der. Det er virkelig en arv. Mange stedsnavn i Norge viser hvor viktig den har har vært,bl.a. Kvandal i Hardanger. Sender deg gjerne noen frø hvis de blomstrer. Har noen som ser ut til å bli kjempestore.
  Synes det er spennende med gamle planter som har levd her lenge. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg og har endel av de gamle plantene. Kanskje kvann ikke regnes som en staude? Vet at fjellkvann kommer igjen hvert år, mens de andre dør etter blomstring vel? Jeg har en kvann i hagen i år, og har hatt det noen år tidligere også. De er flotte og dekorative. Kunne vært fint å få frø av din om den blomster:-)
   :-)

   Slett
 2. Dette var artig å lese om. Har allered mange av plantene, men flere av de kunne jeg godt tenke meg. Men dessverre er det ingen sol selger de i nærheten av her tror jeg. Kvann er nok toårig ja, og det er vel stauder det her er snakk om? Jeg har begge de gamle daliljene her, og den ene blomstrer snart.

  Ha en fin dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Og de fleste hagegale har mange av plantene, det er bra. Kvannen kan nok leve lenger om en tar av blomsterknoppene, før den blomstrer. Det gjorde jeg i noen år, helt til vi reiste bort, den blomstret og ferdig med det,)
   Fin dag til deg også:-)

   Slett