torsdag 19. februar 2015

Vikingsverd, frøliste og vårvarmeDet er vinterferie til oss denne uka. Og nå fikk vi tid hele familien til å få sett vikingsverdet som ble funnet på gården der min mann vokste opp.Det er fra 800-tallet, og ganske godt bevart. Vitenskapsmuseet i Trondheim har det i magasinet sitt. 


 Dette var det andre sverdet som ble funnet, og ikke riktig så godt bevart. Morsomt å få sett de:-)


                                                                                 Snøklokker på vei opp.

I dag er det virkelig vårsteming i hagen! 10 plussgrader i skyggen, og sol som varmer. Hagen er snøfri, og etter en liten gåtur med sønnen tidligere i dag, hjalp han meg med litt hagearbeid. 


                                                                          Evigbergknapp.

Ved stakittgjerdet har det stått et syrintre. Enten kinasyrin eller nikkesyrin. Men ved dette gjerdet kommer det kraftige vinder fra sørøst, og etter mange stokker og planker til støtte, ga jeg opp og treet ble saget ned i dag. Det bare blåste over ende uannsett støtte, så istedet skal japanlønnen flyttes dit der syrinen sto.


                                                                                          Vrihassel.

Pilen er klippet ned, buntet og lagret i garasjen. Trenger ganske mye til å lage skulpturer, men det er bare å samle i noen år, så skal jeg prøve. Siden jul, har en gråtrost holdt til i en av hagens hjørner. Jeg har liggende rognebær i fryseren, og lagt ut litt innimellom. Og trosten koser seg med bæra. 
Dette er snø fra to dager siden, men i går regnet alt bort, og i dag har det vært nydelig vær. Rådyrene er igjen på ferde i hage. Her på jakt etter drikke i dammen, som da var islagt for to dager siden. De hadde også spist på de nederste grenene på epletreet, og lusket rundt der tulipanene skal kommer opp.
Så mange av greinene fra syrinen vi saget ned i dag, har jeg lagt over bedene der løkene er. Håper det hjelper...En krokus i blomst. denne løken lå oppå jorda i forrige uke, så jeg tok den inn og satte den i en potte. Det tok ikke lang tid før den blomstret.

Men, i posten kom en frøkatalog. Og for noen dager siden kom en pakke i posten. Ja, frø... Skulle jeg ha frø i år egentlig? Nei, men.....

...disse kom:

Aquileie v. ´Nora Barlow mix´
Lysimachia ephemerum
Primula vialii
Papaver rhoeas  ´Angels choir´
Rudbeckia ´Cherry Brandy´
Cosmos b. ´Pink Popsocks´
Cosmos b. ´Early summer´
Cephalophora ´Pineapples´
Scabiosa atropurpurea ´Black Knight´
Dianthus barbatus ´Mix´
Noen Erteblomster og fenikkel ´Sirio´

                    Så kom en annen blomsterkatalog. Bestillingen ligger klar, men ennå ikke sendt ,-)

Chiliplantene har fått større potter, og tomatene er på vei opp i sine potter. Endel av de frøene som kom i posten forleden, skal også såes inne, men litt utpå her. Egentlig liker jeg best å så direkte ut, for det er så plasskrevende å ha de inne. Samt at denne ut og innbæringa for å herde de, er litt slitsom.
Men uannsett, så er det artig med frø som spirer.                                                                                :-)6 kommentarer:

 1. Så fine vårblomster som er på vei opp hos deg! Spennende sverd :)
  Her var det også 8 grader i dag, men fortsatt mye snø igjen. Må nok ventecen stund enda på vårblomster her. Jeg får glede meg med dine flotte imens :)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Ja, vårblomster kommer fort, når de først kommer.

   :-)

   Slett
 2. Hei! Det er spennende med funn fra vikingtida. Det ble oppdaget en bosetning fra jernalderen rett bak i skogen her i høst. Det er spennende å tenke seg landskapet med folk som vandret rundt for veldig lenge siden.
  Våren har kommet mye lenger hos dere. 10 grader og sol høres deilig ut. Gleder meg til at snøklokkene dukker opp.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende da! Har de gravd ut, så du kan se hva det var de fant? Her jeg bor på østsiden av Trondheim, har de funnet en vikinggard og et vaa. Skikkelig spennende. Men, utbyggerne er vist enda mere "spennede" for kommunen, så her rår kapitalen...
   Litt trist..

   Ha en fin kveld:-)

   Slett
 3. Spennende med gamle ting :-)) Vi har lagt ut flere fosiler i bedene her så kan virkelig lure en gang om tusen år :-)) Jammen har du fått vår hos deg også! God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er spennende med gamle ting. Godt du sprer om deg med fosiler,) Det trenger vi i ettertiden, når den digitale verden forstummer...

   God helg:-)

   Slett