søndag 14. desember 2014

Fugler i hagen, Rugde ´Scolopax rusticola´i snipefamilien.Ja, dette var storveis besøk! Vi var på vei til samtale på ungdomsskolen til sønnen for to år siden, da denne rugda flakset på rugdevis, for den er litt spesiell i flyvemåte, inn i hagen vår og landet under rododendroen ved furua.Storzoomen ble tatt frem og rugden behørig fotografert gjennom et saltbelagt stuevindu. Gråe vinduer blir det fort når en bor ved en fjord med vær og vind.Og denne var på jakt etter mark i telefri jord.  Som den også fant mange av.Som oftest er vi nogenlunde tidlig til avtaler her i familien, men denne dagen kom vi ett minutt før avtalt tid på ungdomsskolen,)

Dette er faktisk en vadefugl, med veldig korte bein. Den er nå egentlig en trekkfugl, men den kan og overvintre her langs Trondheimsfjorden, bl.annet på Tautra. Alt avhenger av vinteren.

Rugden måtte noteres i hagebloggen min på etiketten  "Fugler i hagen" :-)

I dag har jeg laget sjokolademousse på én fot. Alt hva man lærer seg til når krykkene bare er i veien.
Vi fikk besøk, og mannen laget lammekoteletter med rotmos og grønnsaker. Jeg har faktisk ikke laget middag på en og en halv uke! Hmm..Kan fort bli en vane det..? Og ennå er det ikke jul,)

                                                                     Fin ny uke til alle der ute:-)

2 kommentarer:

 1. Hei! Har så gode bardomsminner om rugda. Om våren dro hele familien på skogstur om kvelden for å se rugda. Vi satt i skogkanten for å se at rugda trakk over en åpen plass. Ja, den har spesiell måte å fly på. God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morro da! Ja, den kan sees på åpne steder på våren. Og den har er snodig måte å fly på ja.

   ;.)

   Slett