torsdag 4. desember 2014

Fugler i hagen, Kjøttmeis ´Parus major´


                                       Da har jeg kommet til Kjøttmeisen i disse innleggene om fugler i hagen.Hunnen og hannen er ganske like, men hannen har bredere svart stripe i brystet og mer svart i buken.
Kjøttmeisen var og nysgjerrig på speilet i hagen den også, akkurat som blåmeisen.  På hytta har vi og kjøttmeis, men den er mye mere sky enn de vi har her hjemme. Dette er "Lavpanne", den har fått navnet fordi den har så flatt hode. Den har holdt til rundt hytta noen år nå. Og tenk at kjøttmeisen kan bli opptil 15 år. Her hjemme har vi et par som hekker i en av kassene. Og her har den virkelig funnet godt reirmateriale, saueskinnet til katten. Kassene vi har her hjemme, kan vi ikke løfte av taket på. Men de vi har på hytta, kan vi ta korte titt nede i kassene.                                    Der kan vi følge med på fluesnapperen, rødstjerten og disse her, kjøttmeisen.                                                                                    Straks klar for verden.
                                                                                                En fin fugl.


                                                                                                          :-)

6 kommentarer:

 1. Ja dette er en av de faste i hagen :-)) Artige bilder av ungene! Og det første bildet var skikkelig lekkert!

  SvarSlett
 2. Hei! Det er til å smile av, de bildene du tar av fuglene fra hagen. Du kommer så nær at en kan se fuglenes personlighet. Ja, kjøttmeisen er en fin fugl og det er heldigvis mange av den. Det første fotografiet er magisk.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 3. Så vakre bilder av kjøttmeisen! De er så fine, og finnes i mengder her også. Moro med fuglekasser. Det må jeg også få hengt opp her.

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, kasser må en huske på å få hengt opp.

   :-)

   Slett