fredag 19. desember 2014

Fugler i hagen, Gråtrost ´Turdus pilaris´

                                                                    Fin fugl, gråtrosten. Dette er en av våre største troster.                                                                            Og som svarttrosten er den veldig glad i bær.                                                                                           Godt kamuflert i et syrintre.                                                               På vår og sommerstid, er maten stort sett mark og insekter. Og på høst- og vinterstid, går det i bær og nedfallsfrukt. Vi har troster som overvintrer til oss her på vinteren, for stort sett så er det mat å finne langs fjorden.
                                                                                                  :-)
2 kommentarer:

 1. Hei! Dessverre er det ikke så mange gråtroster i hagen. Morsomt å se når de lytter etter mark. Jeg innbiller meg at det er den gjør når den vender øret ned mot bakken. Par ganger om våren har jeg opplevd himmelen full av trost. Fantastisk syn.
  Nå er jeg klar for håndball.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig at du tar deg tid til å kommentere, Anne! I denne travle tiden for mange. Ja, du har nok rett i det, at trosten lytter etter lyd fra marken. Og en himmel full av trost, er fantastisk!
   Ha en fin fin kveld:-)

   Slett