mandag 15. desember 2014

Fugler i hagen, Gråsisik ´Carduelis flammea´              En fin liten finkefugl som overvintrer hvis tilgangen til frø er tilstrekkelig. Spesielt bjørkefrø.                  Skulle derimot tilgangen på frø være dårlig, kan den trekke så langt som til vestlige deler av Kina for å finne mat.                                                                             Vi hadde mange gråsisik i hagen før.Men etter at store deler av flokken som var her kolapset en vinter, så er de nesten ikke å se lenger. De er litt utsatt for salmonellautbrudd, så det er viktig å holde fóringsplassen ren.Fine er de iallefall, med den røde flekken på hodet. De gamle hannene blir også rosa på brystpartiet, så de jeg har bilde av her, er yngre fugler.

                                                                                :-)6 kommentarer:

 1. Kjempefine bilder! Den fuglen har jeg aldri sett her. Ja, det er nok veldig viktig å holde foringsplassen ren. Artig med den røde flekken på hodet!

  Ha en fortsatt fin mandag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, den er liksom ikke så vanlig lenger denne fuglen, men håper den kommer sterkere tilbake med årene. Den er kjempefin med rød topp!
   Foringsplassen må hodes ren ja, eller blir det fort mye svineri der til fuglene.

   :-)

   Slett
 2. Tusent akk for tips, den var ikke dum! Nei designermaterene er heilt korka etter mi erfaring. Så masse flotte fuglar og fuglebilder du har her!

  Ynskjer deg ein herleg kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg syns materen min er helt ok. Designmatere er vel mest til pynt de.
   Tusen takk!

   :-)

   Slett
 3. Hei! En veldig fin fugl. Veldig spesiell med den røde flekken i panna. Den har jeg aldri sett.
  Håper det går fremover med beinet ditt, men å få servert middag hver dag er ikke å forakte. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Og joda, beinet henger da på, men hevelsen er litt lei enda. Må ligge/sitte så mye med beinet opp, og det er jo liksom ikke meg det da,) Men middag servert, er helt ok!!

   :-)

   Slett