torsdag 20. november 2014

Fototips, beskjæringDet er gøy at mange er så interessert i fotografering, så litt beskjæringstips kommer denne gangen. For det er ikke bestandig en kommer så tett på som en vil, eller som her, vil ha mest av den fantastiske gulfargen i blomsten og ikke det grønne. Da er beskjæring en enkel måte å bruke. En kan godt beskjære på kameraet også, men jeg syns det blir for smått, så jeg legger bildene inn på mac´en og beskjærer enten i iphoto eller photoshop.  I photoshop  kan en fint fjerne sånne mørke felt som er i bakgrunnen her på dette bildet, men det er ikke gjort her.                                                                                                  Moskuskattost.                                              Fine rosa hjerter dukker opp i støvbereren etter beskjæring.                                                     Det ble litt mange eksempler på beskjæring kanskje.....


 
Hvor mye en kan beskjære kommer ann på motiv og hvor mye pixler det blir etterpå og at bildet noen ganger kan bli uskarpt. En balansegang der.                             Fine krokuser som kan bli litt mere spennende med litt beskjæring og andre vinkler.                                                           Liggende på magen med kameraet, kan bildene bli annerledes.                                                                                Og andre fotovinkler, rett ovenfra.                                                                        Det har vært noen dager med frost igjen ute.      Men når forkjølelsen banket på, så blir det mest innetid. Litt synd, for rim er fint å fotografere.                                                                           En trenger ikke alltid ta med hele blomsten heller.                     Eller hele katten for den saks skyld. Han har vært mye fotomodell, og er nokså tålmodig til den jobben.  Kanskje det er alderdommen?                                                             For i dag fyller Mumrikk (Snusmumrikken) 14 år! Det er enkelt å prøve seg frem på dataen med beskjæring, men jeg syns nesten det er bedre å beskjære for mye enn for lite. Og så var det komposisjonen i bildet. Kan kanskje ta litt om det neste gang. 
Men husk, ha alltid orginalen lagret.

Da blir det varm te til en forkjølelseskrott. Jeg venter på en operasjon(har endelig fått datoen), og skulle ikke bli forkjøla, så her må det pleies!

                                                                 Fin dag til alle som stikker innom:-)


4 kommentarer:

 1. Flotte tips!

  Gratulerer med katten, og god bedring!

  Klem

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg har sett og sett. Dette er innmari spennende. Har ikke forsøkt med redigering. Gjerne masse om komposisjon.
  God bedring og lykke til med operasjonen! Gratulerer med Mumrikk! God kveld og tusen takk! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Veldig spennende. Skal komme tilbake om komposisjonstips. Jeg jobber med det til daglig i mine malerier, så jeg er ikke så god på å beskrive det når jeg er så tett på, om du skjønner.
   Tusen takk!

   :-)

   Slett