mandag 20. oktober 2014

Siste reis?I skogen ved hytta, sto en gammel løe. Sommer.....som vinter.Løa har tålt det meste av vær og vind. Men nå hadde tiden kommet til å ta den ned.Den støttet seg opp på en vegg.


Et lite dult..Litt vemodig. Dette er en løe  vi alltid har gått forbi; på sopptur, skogstur, fjelltur, fisketur, for å finne tiur, rype og orrfugl.Men alternativet hadde vært å la den forfalle og råtne opp.Isteden  har vi tatt den ned, fraktet veggplank og stolper til hytta.Veggene er nydelige og skal brukes i hagen, og inne. Og sønnen gjorden en fantastisk innsats:-) Her lørdagskveld i skuvsenga på hytta. Litt sliten...?Noen planker er kjørt hjem, og endel er på hytta fortsatt. De skal kjøres hjem senere.
De stokkene som lå nederst i løa, skal få ligge. Det finnes faktisk egne sopparter som lever på råtnende stokker brukt i hus. Spennende.
Løa er historie, men jeg har utallige fotos av huset. Og det skal bli fint å lage forskjellige ting av de flotte plankene.

Nå har vi en ny runde med snekkere i huset. En vegg skal skiftes, samt seks vinduer og ny levegg på verandaen i andre etasje.
Så blir det elektriker og til slutt rørlegger.

Får ta et hageinnlegg senere ei uka.

                                                                                             :-)

9 kommentarer:

 1. Ja, sånn er det med tidens tann. Plutselig faller både hus og låver ned når snø og naturkreftene har satt sitt preg på de etter mange år. Det er vemodig ja, men det er jo koselig at dere kan bruke noe av det på nytt. Gjenbruk er flott!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gjenbruk er flotte greier! Synd at det bare skal råtne opp også.

   :-)

   Slett
 2. Flotte bilder! Jeg liker filosofien din om å resirkulere og bruke gamle ting i nye og spennende prosjekt :-)) God ukestart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Ja ikke sant? Resirkulering er gøy.

   :-)

   Slett
 3. Ja ingen ting varer evig, dessverre. Men så flott at dere tenker gjenbruk. Gamle grå planker har sin patina og sjarme. Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sant ja. Og de er jo så flotte disse gamle plankene.

   :-)

   Slett
 4. Hei! Man blir litt trist når noe som alltid har vært der, er borte. Den værskurtefargen er nydelig. Det så nesten ut som noe av tømmeret var nytt. Frisk "innefarge". Spennende å se hva du kan bruke det til.
  Det står et veldig gammelt hus bare noen hundre meter unna. Skulle gjerne gått inn å se, men taksteinene henger og slenger. Rart å tenke på alle som har brukt husa
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, litt trist. Men nå slipper den å bli til jord, iallefall ikke på en stund kanskje,) Jeg gikk mye inn i gamle hus før, men ikke så mye nå lenger. Det er iallefall spennende med gamle hus og deres historier.

   :-)

   Slett
 5. Beautiful photos on your blog!
  Greetings,...

  SvarSlett