fredag 3. oktober 2014

På tangsanking


                                                 Om du ikke skal på elgjakt i helga, kan du jo dra på tangsanking:)                                                                        Jeg har vært og funnet endel kilo tang i dag.                                                                            Tang er fabelaktig gjødsel til hagen.                                     Bare la den ligge på bakken så vær og vind får vasket ut det meste av saltet før bruk.                                Jeg lar tangen min ligge utover vinterten, så får vi se om det blir en våt vinter eller en snørik en. Når det meste av saltet er borte, kan en blande tangen i komposten eller rett i bedene.  Kan være lurt å hakke den opp, med f.eks. gressklipperen. Bare legg tangen utover og kjør over.
                                                                                      Riktig god helg!

                                                                                                 :-)


Takk til Martin under her i kommetarfeltet, som minnet meg på at tang er utmerket til kjøkkenhagen også!
Vi er et land som har et av verdens lengste kystlinje. Noe tenke på? Både med det å bruke tang, og ikke minst spise fisk og annen sjømat:-)
Fisk(og sjømat) er kjempegodt! Og tang er en gratis vitamininnsprøytning i hagen:)

                                                                                                 :-D10 kommentarer:

 1. En glimrende påminnelse. Potetene mine ble så små i år, men til neste år skal de gjødsles fra havet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tang skal være flott i kjøkkenhagen. Leste om noen ved kysten som hadde gjødset med tang uten å la den ligge så saltet ble borte. De påsto da at potetene fikk en passe saltsmak.
   Fint å kunne hjelpe til med påminnelsen.

   :-)

   Slett
 2. Her blir det garantert ikke elgjakt i helgen og jeg kan ikke se at været frister til noen tanghødting heller :-)) Selv om du sendte nedover litt finvær så har det ikke rukket fram enda :-D God heg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ble det stormfullt til deg også. Langt fra meg til deg når vær skal sendes, men så snudde det her og. Selv om det har vært ganske mildt da.

   :-)

   Slett
 3. Heldige deg som har tang i nærheten! Det finnes dessverre ikke her i innlandet :(
  Men det er gårder i nærheten som har kumøkk ;)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, tang finnes ikke i innlandet. Men det er mye annet som en kan gjødsle med heldigvis:) Bl.annet kumøkk som er kjempefint!

   :-)

   Slett
 4. Hei! Skulle gjerne lært mer om å fotografere av deg. Sjømat går ned for fullt her. Skulle ha bodd nærmere kysten for å samle tang oftere. Stadig dykker det opp blåskjell fra tidligere fangster. Elgjegerne har vært fraværende så langt, men de dukker kanskje opp til helga.
  God helg! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Fotografering er morro, og særlig lek med lang lukker syns jeg er gøy. Mye blir jo slettet, men det er jo det som er så bra med digitalt kamera.

   :-)

   Slett
 5. Ja der sier du noe, det skal jeg få gjort i høst også.
  Så flotte bilder, god lørdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint med tangsanking nå på høsten ja.
   Takk:-)

   Slett