tirsdag 2. september 2014

September. Sopp og motorsag på hytta.Høsten har kommet godt i gang på hytta vår.Soppene også. Fin denne røde fluesoppen, men bare til pynt.Kantarellen derimot, det er snaddermat.Det ble mange kilo denne helgen også, og mye er gitt bort og noe fryst ned. Bildet er fra noen år tilbake, for kameraet mitt fusker mere og mere. Men noen bilder ble det, bl.annet av denne store soppen som sto på hyttehaugen da vi kom fredagen.
Og den kan fortsatt få stå. Litt spennende å følge med på soppene når de vokser, og når de plutselig kollapser.Datteren hadde sitt første forsøk med motorsaga i helgen. Tenkte egentlig hun kunne starte med å øve seg på kapping, men da måtte hun jo ha et tre. Så da saget hun ned et tre først.Kapping.Veden vi bruker på hytta er for det meste fjellbjørk, de er ikke akkurat rette i stammen.Litt råte må en og rekne med på noe av denne veden, men stort sett er den fin. Det som ikke er så fint, er at det kan være et slit å kløve disse krokete bjørkene. 

Det gikk utrolig fint med første sagingen for datteren. Fint å være flere til vedarbeid.

                                                                                   :-)

6 kommentarer:

 1. Det har blitt litt saging her også i helgen, kombi med rydding og ved :-)) Sopp kan jeg fremdeles litt for lite om, enn så lenge. Det så jo veldig fristende ut med nyplukkede kantareller :-)) God ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vedarbeid er litt gøy da:)
   Sopp er godt, og kantarellen er en veldig trygg sopp å plukke.
   God uke igjen:)

   Slett
 2. Hei! Det er nesten ingenting som kan måle seg med nyplukket kantarell Flere kilo er luksus. Hardt arbeid er det greit å være flere om.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Kantareller er snaddermat ja! Og ja, vedarbeid kan bli litt tungt, så det er helt ok at den yngre generasjonen trør til:)
   Ha det fint.

   Slett
  2. Jepp! Kantareller er nydelig!
   Og vedarbeid kan bli litt tundt innimellom, og vi blir ikke yngre med årene vi heller. Så det er helt ok at den yngre generasjonen trør til.
   Ha det fint:)

   Slett
 3. Så flotte kantareller dere har plukket! Det er gøy med matauk rett fra skogen.
  Flott med hjelp til vedhugsten på hytta. Fjellbjørker må være vanskelig å dele ja, for de vokser som regel seg skeive uansett.

  SvarSlett