søndag 7. september 2014

Mens vi venter på 2014 RC......så har det vært en aldeles nydelig hyttehelg, igjen. Og 2014 RC "sneier" vel bare litt? Eller?

Katten har etter hjemkomst, nok en gang klatret opp på garasjetaket, uviten om, nok en gang etter 13 år, at han ikke kommer ned igjen ved egen hjelp. Forstå det den som kan..Vi andre har sittet ute i solen og snakker om soppåret 2014 som aldri tar slutt:-) Og katten, jo han sitter og skriker og vil ned.Dette var lørdagens steinsoppfangst, ja de små steinsoppene.  De store hadde marken okkupert, eller sauene hatt Riverdance på.
I dag søndag, fant jeg like mye. Artig med steinsoppår!
Ja, også kantareller da... Vi gir bort og gir bort...Hyttas klover er småfuglene, granmeis og toppmeis:)På en bitteliten hytte uten strøm, mobildekning, data og tv, har vi da fuglene!Og sønnen på 16 år, og jeg da, har utrolig mye morro med disse små.Hva litt solsikkefrø kan gjøre du.Neida, katten er ikke glemt..Men det er så mildt ute, 14+ en septemberkveld.

Toppmeisen er ikke så lett å få på hånda, men artig:)Litt varere enn granmeisen, men om det handler om mat, så kommer den også fort opp i hånda.


Granmeis.Toppmeis.Noen ganger flyr de inn i hytta, og må bæres ut igjen,)

Og katten? Jo han sitter fortsatt på garasjetaket ennå, og ser på månen kanskje, eller 2014 RC?

                                                                                  :-)

10 kommentarer:

 1. Herlig beskrevet og nydelige bilder! God ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) God uke til deg og!

   Slett
 2. Hei! Fantastiske bilder. Det må være noe med sønnen din sine hender og dine som kan komme så nært med kameraet.. Har aldri opplevd noe lignende. Rødstrupen kan komme veldig nær, nesten bort, men det er alltid noen cm. Det må være rart å kjenne at de forsvinner ned i hånda. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, det kan hende hendene er litt magiske, men her er det vel mere at disse fuglene vi har på hytta, ser ikke mennesker så ofte. Så vi er da ikke fiender, og lettere å ha med å gjøre kanskje. Uannsett, så er det så utrolig gøy med disse fuglene. Det er nesten så vi tråkker på de når vi går inn og ut av hytta. Og nå er det jo skikkelig hamstringstid også, på høsten.
   Artig at foreldrene tok med seg ungene til hytta vår på sensommeren. Toppmeiser uten topp, og granmeiser litt lurvete.
   Solsikkefrø er fint å fóre med for å lokke til seg småfuglene.
   Ja, de er ikke vanskelige å fange disse fuglene på hytta. Flere ganger tok vi de i hånda, og slapp de løs etterpå. De veier jo ingenting:)

   :)

   Slett
 3. Herlige bilder! Det må være gøy å få de så tett på at du kan holde de i handa! Kanskje de er mer tillitsfulle til mennesker der? Her flyr fuglene unna som skremte... fugler... ;-)) Jeg har begynt å fore de, men det hjelper ikke mye.
  Håper katten har kommet seg ned! God ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Ja, det er så gøy å få småfuglene så tett på. Og ja, de ser ikke mennesker som fiender der tror jeg. Bare som de som gir de solsikkefrø! Veldig gøy.
   Joda, katten kom seg ned, med hjelp. Det resulterte i oppklorte hender på meg. Han har aldri i sine leveår kommet ned selv... Feilkonstruert katt.

   Fin uke til deg og:)

   Slett
 4. Så morsomt at småfuglene kommer så nært!
  Flotte bilder :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, de er virkelig sjarmerende disse små fuglene.

   :-)

   Slett
 5. Herlige bilder. Litt uvirkelig å se at små fugler kommer så nært mennesker, Trodde at det bare er duer som er så tøffe:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Ja, det er så gøy når fuglene kommer så nært. Disse er bare så søte når de får solsikkefrø.

   :-)

   Slett