mandag 18. august 2014

Våt dag

Pjusk humle  i regnet.

I dag har det regnet jevnt. Helt ok, da får jeg unna mye inne også, som jeg bare har latt være. For det er jo mye artigere å være ute så klart.
Sneglene trives i slikt vær. Og endelig har Duehode, Chelone obliqua begynt å blomstre. Denne liker jeg godt! En artig høstblomstrende staude. Den blir stor, og i år har den rikelig med knopper. Så denne skal jeg dele til neste vår så jeg får flere.Veronica spicata `Rotfuchs`. Ny i hagen i år.Kornblomst med jordflue.Klematisen Jackmanii, en av de flotteste klematisene jeg har. Bildet er tatt på en solskinnsdag, med humle på besøk.Blomsterflue på  Svartbuttopp,  Sanguisorba officinalis.Og jammen har ikke høsten begynt å krype inn i hagen.  Og skulle jeg nå ikke rekke alle bedene i høst, så får det bli til våren. Syns jeg har kommet ganske langt, selv om jeg ikke fikk gjort mye i helgen. I dag er det for vått til å drive med spaden, men tror det meldes litt bedre fra i ettermiddag.

                                                                                      :-)


6 kommentarer:

 1. Vakre bilder! Humler er så fine, og de er så søte både på bilder og i real life! Jeg liker de veldig godt. Det har blitt høstlig her også, og bare 10 grader nå. Må snart fyre i ovnen igjen, og det synes jeg er tidlig ;-) Vil liksom ikke ha høst, selv ikke etter en så fantastisk sommer. Men her i Norge får vi antagelig aldri nok sol...

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig. Humler er fine, og det går fint å klappe de. Og noen kan en ta opp i hånda også:)
   Litt høstlig her til meg også, og jeg har fyrt opp i ovnen på morgenen to dager på rad. Det er koselig.
   Fin dag til deg igjen:-)

   Slett
 2. For et fantastisk bilde av en våt humle. Søt:-))) Det var artig å se bilde av duehode, i år prøver jeg den i min hage. Spennende å se om den rekker å blomstre her i nord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Duehode er en flott staude. Håper du får blomst på din i år, at høsten blir lang og mild:-)

   Slett
 3. For noen fantastiske macrobilder du tar! En fryd for øyet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Flott at du likte dem:)

   Slett