søndag 1. juni 2014

Fem dager med Haukugla


Det har vært noen fantastiske dager på hytta denne uka. Beklageligvis kommer hagen litt i bakgrunn nå når vi er så heldige å ha Haukugla hekkende rett utenfor hyttedøra:) En kveld kom hannen og gjespet stort, ...før den sovnet ti meter unna der jeg satt på hyttetrappa i solnedgangen. Etter en halv time våknet han. Så litt rundt, skiftet grein og... sovnet igjen.Ugle i solnedgang.  Snart på jakt.Hunnen tigger mye etter mat når hun ligger på egg.  Endelig mat.Hovedføden er smågnagere.


Mett og fornøyd.


 Artig å ha dem rundt hytta.
Vi har god utsikt fra hytta og bort til reiret, med kikkert og kamera.Imens er det godt for far Haukugle å støtte hodet inntil en trygg og stødig furustamme, før familielivet starter for fullt:-)

5 kommentarer:

 1. For en opplevelse og bildeserie! Flotte bilder, morsomt å se hvordan den sov og våknet :-) Gleder meg til å se og lese mer om uglene.

  SvarSlett
 2. Enda en spennende fortelling om uglelivet. Artig å lese!

  SvarSlett
 3. Fantastiske uglebilder! Det må være gøy å kunne se de så nært til å få tatt gode bilder. Hva slags linse bruker du?

  SvarSlett
 4. Så flott innlegg og bildene er helt fantastisk! Slike naturopplevelser må bare nytes! En fin uke videre ønskes fra Tone

  SvarSlett
 5. Fantastiske bilder! For et motiv du har fått på hytten! Og så har du jo en egen evne til å fange sjelen i det du foreviger :-)) Intet mindre enn imponerende! Jeg gleder meg til fortsettelsen :-))

  SvarSlett