torsdag 5. juni 2014

Akeleier, gudeblomst mm
Litt bilder fra noen av akeleiene mine som blomstrer.  Gudeblomst `Dodecatheon meadia`. Denne er lilla, den under her rød. Finnes det hvit tro?

                   
                             
 Gudeblomsten er en sterk og søt liten staude. Rosa Ormeslirekne `Polygonum bistorta`. Kan bli et ugras i hagen.Prakthumleblomst `Geum coccineum` Brunstorkenebb `Geranium phaeum`. Ja, denne er fin, men selvsår seg over alt. Valurt ´Symphytum officinale`. Kalles også glattrot, for har du først fått den i hagen, blir du ikke kvitt den. 
Men fin til gjødsel, akkurat som med brennesle legges den i vann en til to uker, tynnes ut og brukes.

Her er det varmt i været, og mens jeg har sittet litt her ved dataen, har en solflue holdt meg med selskap ved tastaturet.
Det er faktisk 28 pluss i skyggen nå, og jeg som har 15 som trivselstemperatur på sommeren da,)
Det er bare å gjøre som katten, ta siesta:)

Ønsker alle fine junidager:)

4 kommentarer:

 1. Ja nå danser akeleiene rundt i hagen i sine vakre kjoler :-)) Flotte bilder!

  SvarSlett
 2. Så nydelige akeleier, og flotte bilder! Hvordan gjør du det for å få sort bakgrunn? Det fikk virkelig frem alle detaljene i blomsten!
  Jeg har vært uten nett i flere dager, og har ikke kunnet gå på bloggbesøk, men nå kan jeg :)
  Ønsker deg god helg!

  SvarSlett
 3. Så mange flotte blomster du har! Likte Rosa Ormeslirekne veldig godt. Nydelig farge og form. Skal Google litt mer, kanskje den er hardfør.-)

  SvarSlett
 4. Lekkre akeleier og Gudeblomst. Bildene dine er som sagt før,,,en nytelse! Gudeblomst finnes i hvit har jeg sett,,,Alba. Har den ikke selv men ønsker meg den!

  SvarSlett