mandag 19. mai 2014

Haukugla hekker på hyttehaugen vår:)
 Denne helgen har vi vært på hytta igjen. Og tenk at Haukugla hadde slått seg til noen meter unna hytteveggen.En liten vakker ugle. Mus til frokost.


 

 Og litt stell av klør og fjær.

Hunnen lå stort sett på egg inntil stammen, hannen satt like ved når han ikke var på jakt etter mus til seg selv eller hunnen. Neste gang vi kommer tilbake, er ungene klekt og det blir mere aktivitet ved reiret.
Dette er en dagaktiv og lite sky ugle, og noen år når det er smågnagerår, er det innvasjon av denne uglen i enkelte områder.

Rundt hele hytta lå gulpeboller og rester etter mus og lemen. I år er det smågnagerår igjen. Det er bra for uglene.

:)


7 kommentarer:

 1. Heldige deg som har så fint besøk!
  Flotte bilder av den :-)

  SvarSlett
 2. Fantastiske bilder! Du har virkelig noen flotte naturopplevelser når du er på hytten :-)) Vi har også ugle i nærområdet men ikke denne. Kjempesøt!

  SvarSlett
 3. For et koselig besøk! Fantastiske bilder av ugler!

  SvarSlett
 4. Utrolig spennende å se den på nært hold. Har aldri sett en ugle bare hørt den fra skogen bak her og det gir en spesiell følelse. Flotte bilder har sett på dem flere ganger. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 5. Flott opplevelse å komme så tett på naturen. Fine bilder :)

  SvarSlett
 6. Så artig og fantastiske bilder, dette var moro å se på.

  Marit.

  SvarSlett
 7. Yippi - du er tilbake - eller jeg fant deg igjen :) Fulgte Kathrinehagen for noen år siden og det var en fornøyelse og ikke minst lærerikt ! Artig med gjensyn av Mumrikk og bildene dine er flotte Kathrine !

  Så gøy å kunne følge de fine uglene fra hytteveggen da - håper du lar oss få fortsettelse på hvordan det går med de !

  Vi har hengt opp uglekasse på hytta vår og trur det er en Perleugle der - men er ikke sikker - sist vi var der hørte vi ugling og det var dun rundt inngangspartiet - så det blir spennende neste gang vi kommer opp - nå er det lyst hele natta så da får vi kanskje øye på de!

  Legger til nybloggen din i blogglista mi !

  Hei og hopp fra Lise "Liva" i Bodø

  SvarSlett